(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Koťátko, MF DNES

Autobus prudce zabrzdil, cestující po ráně do hlavy ztratila vědomí

  • 7
Okolnosti zranění ženy, která upadla při cestě autobusem a musela být ošetřena v nemocnici, vyšetřují už druhý týden prostějovští policisté. Nyní žádají o pomoc svědky především z řad cestujících.

Devětadvacetiletá žena se zranila ve čtvrtek 18. října ve čtvrt na dvě odpoledne ve chvíli, kdy linkový autobus projížděl Plumlovskou ulicí.

„Nahnula se nad kočárkem se svým dítětem právě ve chvíli, kdy řidič zastavoval před přechodem pro chodce u křižovatky s ulicemi Březinova a Rostislavova. Při náhlé změně rychlosti ztratila rovnováhu a upadla na podlahu,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Protože cestující vypověděla, že se při pádu udeřila do hlavy tak silně, že na chvíli ztratila vědomí, byla převezena do prostějovské nemocnice.

Nehodu, při které se nikdo další nezranil, následně začali vyšetřovat policisté. Jak ukázaly výsledky dechových zkoušek, řidič autobusu ani zraněná žena nebyli opilí.

Nyní policisté vyzývají svědky, aby se přihlásili a pomohli k objasnění celé situace. Především by rádi vyslechli další cestující, kteří autobusem jeli, a dále pak kolemjdoucí či řidiče, kteří viděli, jak vozidlo brzdí.

„Policisty dopravního inspektorátu mohou kontaktovat na telefonních číslech 974 781 251 nebo 735 788 541, případně prostřednictvím bezplatné linky 158, shrnula Zajícová.