ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Salač, MAFRA

Zlodějka utekla od kočárku plného lahví whisky, v obchodě nechala i dítě

  • 18
Podruhé během dvou týdnů vyjížděli strážníci z Přerova ke zlodějce, která se pokusila odjet ze supermarketu s kočárkem plným nezaplacených lahví whisky. Tentokrát ovšem neměla připravený plán a výmluvu. Když se rozezněl alarm, od kočárku s dítětem obloženým alkoholem jednoduše prchla.

Strážníci byli přivoláni do přerovského obchodního centra v neděli. Na místě zjistili, že hledání pachatele bude oproti jiným případům krádeží výrazně jednodušší.

„Hlídka se od ostrahy dozvěděla, že neznámá žena vložila do kočárku k dítěti několik lahví whisky a zkusila projet přes pokladnu. Když ji prozradil alarm, nechala na místě celý lup i s kočárkem a utekla. Kočárek i způsob krádeže však nebyly strážníkům neznámé,“ popsal zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Žena totiž zkusila totéž i se svým partnerem přesně před dvěma týdny, kdy v obchodě naložili do kočárku šest lahví whisky, pět parfémů, čtyři tuhé deodoranty a holicí potřeby.

Spoléhali tehdy na to, že pípající bezpečnostní rám u pokladny vysvětlí řádně koupeným sunarem. O něj měli účtenku, ale čip na balení také spouštěl alarm.

Promyšlený plán však i tehdy ztroskotal na pozorné ostraze obchodu. Ta nakládání kočárku sledovala na kameře a stejná možnost se poté naskytla i přivolaným strážníkům.

Při druhém pokusu nezůstalo dítě sloužící ke krytí krádeže opuštěné na dlouho, neboť jeho otec se pohyboval poblíž obchodu a po nezdařené akci si je přišel převzít.

„Ukradené lahve whisky strážníci vrátili ostraze a případ následně předali příslušnému správnímu orgánu a také sociálním kurátorkám,“ doplnil Komínek.