Pohled na zboží, které si pár v přerovském supermarketu naskládal do kočárku a...

Pohled na zboží, které si pár v přerovském supermarketu naskládal do kočárku a houkající alarm chtěl u pokladen vysvětlit řádně koupeným sunarem, který bezpečnostní rámy aktivoval také. | foto: Městská policie Přerov

Řádně koupený sunar spustil alarm, zloději jím zkusili „přikrýt“ i whisky

  • 37
Na pomoc při zadržení zlodějského páru s promyšleným plánem, který však ztroskotal na pozorné ostraze obchodu, vyjížděli strážníci v Přerově. Dvojice si naložila do kočárku řadu věci včetně lahví alkoholu a spoléhala na to, že pípající bezpečnostní rám u pokladny vysvětlí řádně koupeným kusem zboží, které spouštělo alarm.

Pracovník ostrahy jednoho z přerovských obchodů se obrátil na městskou policii v neděli s tím, že se uvnitř pohybuje skupinka lidí a dva z nich si schovávají do kočárku různé zboží, přičemž má obavy, jak se situace vyvine po jejich zadržení u pokladny.

„Strážníci po příjezdu na místo využili boční vchod a vyčkali v kanceláři, kde sledovali podezřelou dvojici na kamerách. Pracovník ostrahy mezitím informoval hlídku o všem, co si ukryli do kočárku. Po několika minutách se pár zřejmě rozhodl, že má již dost a vyrazil kolem pokladen ven, aniž zboží zaplatil,“ popsal zástupce ředitele městské policie Miroslav Komínek.

Na houkající alarm měla dvojice připravený plán, který nakonec po zadržení strážníkům prozradila. Vycházel z využití řádně koupeného sunaru, u kterého se při příchodu do supermarketu ukázalo, že spouští poplach bezpečnostních rámů. Ten tak dvojice chtěla ostraze předložit jako zdroj alarmu a zakrýt tak náklad v kočárku.

Ten čítal věci v celkové hodnotě zhruba čtyř a půl tisíce korun a sestával z šesti lahví whisky, pěti parfémů, čtyř tuhých deodorantů a holicích potřeb.

„Protože tedy nepřekročil pětitisícovou hranici trestného činu, udělili strážníci ženě pokutu ve výši deset tisíc korun. Muž byl předán Policii ČR, neboť byl za podobný čin v posledních třech letech potrestán a je tedy podezřelý z trestného činu krádeže,“ shrnul konec celé situace Komínek.