Vykradač skříněk v přerovském bazénu vzal i klíče od aut a odjel s nimi

  • 5
Zvážit cestu bez auta by nyní měli plavci mířící na přerovský krytý bazén. Policie totiž vyšetřuje během krátké doby už tři vykradené skříňky v tamních šatnách, ze kterých zloděj vzal mimo jiné i uložené klíče od aut. Se dvěma vozy vzápětí odjel. Policisté kvůli tomu pátrají po identitě jednoho z návštěvníků.

Podle nyní zveřejněných informací vyjeli policisté poprvé řešit případ zmizelých klíčů i auta v sobotu 27. ledna. Zloděj se tehdy bez použití zjevného násilí dostal do jedné ze skříněk v pánských šatnách.

„Z ní ukradl peněženku s doklady, platební kartou a více než dvěma tisíci korunami, mobilní telefon, svazek klíčů a klíče od vozu Škoda Roomster. S tím pak pachatel z parkoviště před areálem odjel. Celkově tak způsobil škodu 125 tisíc korun,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Totožná situace se znovu opakovala tuto neděli odpoledne, kdy zloděj v šatnách vypáčil hned dvě skříňky. Z první vzal zimní bundu, peněženku s doklady a platební kartou, hodinky, mobil a také čipovou kartu k Renaultu Clio zaparkovanému před areálem, s nímž vzápětí odjel. Okradený tak celkově přišel o věci za více než 300 tisíc korun.

„Ze druhé skříňky vzal pachatel oblečení a boty, peněženku se třemi tisíci korunami, platební kartou a doklady, dioptrické brýle, mobilní telefon a klíče od Škody Fabia. Ta zůstala na místě, kde ji zanechal majitel. I tak ale zloděj způsobil škodu v hodnotě téměř patnácti tisíc,“ shrnula Zajícová.

Policisté, kteří vykradené skříňky vyšetřují jako trestné činy krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, nyní požádali o pomoc při vyšetřování veřejnost.

„Z lednového případu zajistili záznam z kamerového systému, který zachytil muže, který se v inkriminované době pohyboval v prostoru bazénu a mohl by pomoci s objasněním případu,“ uvedla policejní mluvčí.

Lidé, kteří by muže poznali nebo o něm měli jakékoli informace, mohou policisty kontaktovat osobně na služebně v ulici U Výstaviště, na telefonních číslech 974 778 701 nebo 736 224 441, prostřednictvím bezplatné linky 158 či přes e-mail pr.oo.prerov2.podatelna@pcr.cz.