ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Koronavirus oslabil zastupitelstvo Přerova, primátor stáhl sporné body

  • 0
Epidemie koronaviru ochromila jednání přerovského zastupitelstva. Z pondělního jednání se omluvila téměř třetina členů, primátor proto z programu stáhl body, které by pro opozici mohly být kontroverzní.

Z jednání přerovského zastupitelstva se omluvilo deset z pětatřiceti zastupitelů. Kvůli karanténě televizního štábu není zajištěný ani přímý přenos. Primátor města Petr Měřínský proto z programu stáhl osm bodů.

„Kromě toho, že by je část opozice mohla vnímat kontroverzně, chceme, aby bylo jednání rychlejší a splavnější, odložené body proto projednáme příště,“ nastínil primátor.

Z programu, který čítá asi padesátku položek, je stažený například záměr zadat veřejnou zakázku na Blažkův dům, kde má vzniknout inovační centrum. Dalšími body jsou mimořádné dotace pro Sportovní klub Přerov, Tenisový klub Precheza Přerov a Kanoistiku Přerov. 

„Projednávat nebudeme ani uzavření dodatku ke smlouvě o poskytnutí dotace Středisku volného času Atlas a Bios. Stažena je i žádost o poskytnutí dotace na vydání publikace Kněžská nemocenská pokladna v Československu,“ vypočítal primátor Měřínský. 

Předposledním materiálem je informace o kontrolách provedených kontrolním výborem na odboru sociálních věcí a školství. Tento bod z programu zmizel zejména z toho důvodu, že na jednání chybí předseda výboru.

Zastupitelé nebudou jednat ani o finanční spoluúčasti města na opravě střechy přerovského kostela svatého Vavřince.

Zvukový záznam bude na oficiálním webu města

Přerovské zastupitelstvo dnes zasedá za podobných podmínek jako letos na jaře. Jednotliví členové mezi sebou dodržují rozestupy, přes ústa a nos mají roušky a k dispozici je dezinfekce. Přísná hygienická opatření platí i pro přihlížející veřejnost. 

„A i když není možné zajistit přímý přenos, tak zvukový záznam z jednání pořizujeme a následně ho po provedené anonymizaci také zveřejníme na webových stránkách města,“ přislíbil Zdeněk Daněk z Kanceláře primátora.