Dům v přerovské Purkyňově ulici, kde byla brutálně zavražděna tříletá dívka. Ze zločinu je obviněna její matka. | foto: Prima FTV

Žena byla příčetná, policie navrhla obžalovat ji z vraždy tříleté dcery

  • 12
Policie uzavřela vyšetřování vraždy tříleté dívky z Přerova a státnímu zástupci navrhla, aby podal obžalobu na její třiadvacetiletou matku. Případ se odehrál loni v srpnu, vyšetřovatelé čekali na znalecké posudky. Odborníci mimo jiné zkoumali příčetnost ženy.

„Kriminalisté v těchto dnech předali na krajské státní zastupitelství spis případu s návrhem na podání obžaloby z vraždy na třiadvacetiletou ženu. Vzhledem k tomu, že obětí činu bylo dítě mladší patnácti let, ženě hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Znalci hodnotili mimo jiné příčetnost ženy, a to vzhledem k okolnostem činu. Ten se odehrál loni 14. srpna v přerovské Purkyňově ulici a policisté tam byli původně vyjížděli kvůli nahlášenému podezřelému chování ženy.

Následně při řešení situace zjistili, že má dítě, a zamířili proto k ní domů. V bytě pak objevili mrtvou dcerku, která očividně zemřela násilně.

Pro vyšetřovatele i policisty, kteří na místě zasahovali, šlo podle šéfa krajské kriminálky Jana Lisického o jeden z nejhorších případů, jenž ve své kariéře zažili.

„Matka, která se vzorně stará o svou tříletou dceru po celou dobu, co je na světě, z nějakého důvodu dívenku usmrtí, a to dokonce několika smrtícími mechanismy - od úderů přes škrcení rukama i kabelem od pračky až po bodání,“ shrnul v lednu.

Na ženu po činu narazila ve sklepě jedna z dalších obyvatelek domu. „Byla špinavá, pravděpodobně od krve, celá zmatená a nafetovaná. Křičela něco o Satanovi,“ popsala už dříve TV Prima sousedka Markéta Šmídová.

Policie nechtěla uvést, zda byla žena, která je nyní ve vazbě, v době činu pod vlivem drog. Potvrdila nicméně, že je v minulosti obviněná užívala.

30. ledna 2020