VIDEO: Stačí se na moment otočit. Krádež kola trvala pár sekund

  • 14
Už dva týdny pátrají policisté z Přerova po zloději, který od tamního obchodního centra ukradl kolo a odjel na něm. Nyní požádali o pomoc i veřejnost a zveřejnili záznam z bezpečnostních kamer.

Zloděj si přivlastnil kolo v hodnotě deseti tisíc korun zamčené ve stojanu před Galerií Přerov 1. května před desátou dopoledne. Jak ukazují zveřejněné záběry, překonat zámek mu trvalo sotva deset sekund. Vzápětí na kolo nasedá a odjíždí.

Policie ale navzdory zajištěným záznamům z kamer, které zloděje kromě samotného činu zachycují i při příchodu do obchodního centra, zatím po pachateli pátrá marně.

Hledaný zloděj kola

„Obracíme se proto na veřejnost, která by mohla pomoci s odhalením identity muže. Lidé, kteří ho poznají nebo o něm mají jakékoliv informace, mohou policisty kontaktovat na služebně v ulici Čapka Drahlovského, zavolat na číslo 974 778 651, využít e-mail pr.oo.prerov.podatelna@pcr.cz, lze se také obrátit na bezplatnou telefonní linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V poslední době nejde o jedinou žádost o pomoc při pátrání v souvislosti se zloději v Galerii Přerov. Od dubna policisté hledají jednoho z dvojice zlodějů, kteří v jednom z obchodů ukradli dětské oblečení, narazili ale na vytrvalého člena ochranky.