Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Vaca, iDNES.cz

Smrtelný útok psa na chlapce v Přerově má podle policie jediného viníka

  • 96
Kriminalisté z Přerova ukončili vyšetřování loňského útoku psa na dítě v Přerově, po kterém zemřel roční chlapec. Viníkem je podle nich pouze třicetiletý muž, kterého už dříve obvinili.

„Vyšetřování tragické události, při které 29. prosince 2017 došlo v jednom z přerovských bytů k úmrtí nezletilého dítěte na následky pokousání psem, policisté v těchto dnech ukončili. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému muži za spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ shrnula přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V jakém vztahu muž, kterému hrozí jeden rok až šest let vězení, k zemřelému dítěti je a čím přesně zákon porušil, policie dál nechce uvést.

„Vzhledem k citlivosti případu nebudeme žádné další bližší informace zveřejňovat,“ řekla Zajícová.

Upřesnila nicméně, že o osudu psa, který dál zůstává v útulku, nakonec rozhodne soud. Už dříve také uvedla, že podle výsledku znaleckého zkoumání jeho vlastnosti a temperament odpovídají rase. Zvíře bylo zdravé, řádně očkované a pod pravidelnou veterinární kontrolou.

Podle matky pes nebyl agresivní, další příbuzní ale tvrdili opak

Tragédie se stala v bytě v přerovské místní části Předmostí 29. prosince dopoledne, podle zjištění MF DNES při naplánovaném rodinném setkání.

Matka dítěte posléze serveru Blesk.cz řekla, že útok křížence argentinské dogy a rotvajlera patřícího její sestře byl otázkou jedné vteřiny a syn zřejmě zvíře vyprovokoval, protože nebylo agresivní a vyrůstalo mezi dětmi.

Zcela opačně však psa popsali otec a babička dítěte, podle kterých byl útočný a nezvladatelný.

„Startoval i na svoji majitelku. Sama říkala, že jednou někoho rozkouše,“ řekl muž serveru.