Řidič kamionu na křižovatce srazil motorkáře, který stál před ním, a poté ho několik metrů táhl po silnici. | foto: Policie ČR

Řidič kamionu při rozjezdu přehlédl motorkáře, vůz ho táhl po silnici

  • 0
O velkém štěstí může mluvit motorkář, který zastavil na jedné z přerovských křižovatek. Řidič kamionu, který přijel za ním, ho totiž zřejmě přehlédl, po rozjedu ho srazil a poté vlekl po silnici několik metrů. Muž přesto vyvázl jen s lehčími zraněními.

Oba řidiči zastavili na křižovatce v přerovské Kojetínské ulici v úterý krátce po půl čtvrté odpoledne.

„Šestapadesátiletý řidič kamionu s návěsem jel ve směru na ulici Komenského a zastavil na červenou přechodem pro chodce. Při následném rozjezdu ale patrně přehlédl motocyklistu, který stál před soupravou, narazil do něj a poté ho několik metrů táhl po silnici,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Srážka kamionu s motorkou

Jednačtyřicetiletý motorkář skončil v přerovské nemocnici.

„Byl ošetřen na traumatologické ambulanci s drobnými poraněními a pohmožděninami a poté propuštěn do domácího ošetřování,“ nastínila Radka Miloševská, mluvčí holdingu Agel, který nemocnici provozuje.

Podle výsledku dechových zkoušek neřídil ani jeden z mužů opilý, škoda na motorce a tahači je předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun. Okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují.