Diskuze

Advent je pro seniory těžký i bez epidemie, říká šéfka přerovského domova

Už více než měsíc nemohou ven a nikdo, ani ti nejbližší, nesmí za nimi. Totální izolace, do které obyvatele přerovského Domova pro seniory uvrhla pandemie nemoci covid-19, zřejmě zachránila řadu životů, po psychické stránce ale klientům nesvědčí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako nevěřící (82) jsem pro svoji velmi věřící(79) vyrobil ten adventní věneček, svíčky byly už na jaře za pakatel ve výprodeji, tak mám zásobu na 5 roků. Svátky se teď množí, přijde chanukka, Vánoce, Silvestr, Nový rok. Jistě si vyjedeme autem vysoko do hor, tam je ta zima ještě autentická.

Letos jsem ostříhal dolní přízemní větve mého stromku, sekvoje gigantické, výborně se daly formovat, ozdobil červenými bobulkami z mé řady ilixů.

Nějakou izolaci nepociťujeme, ač vycházím jenom na nákup potravin tak asi obden. Mám rychlý internet a denně kontakt k řadě lidí.

Zrovna pozoruji z okna ten první letošní sníh, ptáčkům jsme už do krmítka nasypali, rádi je pozorujeme. I náš kocour Mikeš si to užívá, klape při tom čelistmi a asi si představuje, jak by ten ptáček za oknem chutnal.

Včera jsem telefonoval se svým švakrem (84), představte si, ještě jsou lidé, kteří nemají internet a používají 15 roků starý mobil! S tím musím něco udělat- takže dlouhou chvíli jistě nemáme.

0 0
možnosti

J53a59n 87S53o76u27č19e64k

1. 12. 2020 8:57

Netuší, kolik životů seniorů v domovech zachránila totální izolace, ale řekl bych, že více jich zkrátila. Těch seniorů je mně skutečně líto, protože jsou v podstatě vězni, kteří nikam nesmějí a nikdo nemůže za nimi. A nikdo se jich neptá na jejich názor, prostě je uzavřeli jako nesvéprávné osoby. A s velkou slávou jim po dvou měsících umožňují setkání s blízkými za plexisklem a přes mikrofon tak, jak známe z nejtěžších věznic. Můj názor je ten, že mnohem více seniorů v domovech zemře steskem stresem a beznadějí, než na covid.

1 0
možnosti

D94a62n80i63e57l 10H87ý25l

30. 11. 2020 19:45

Význam adventu zveličuje. Věřících je menšina.

0 0
možnosti

I pro nevěřící je to hnus. Tma, zima, inverze. Světla stále ubývá až do slunovratu.

1 0
možnosti