Místo u přerovského parku Michalov, kde trojice mužů šla místo stezky pro pěší po cyklostezce, což vedlo ke konfliktu s projíždějícím cyklistou. Ten nakonec jednoho z nich napadl. | foto: Mapy Google

Cyklista sprostě okřikl chodce v cestě, výzvu ke slušnosti ztrestal hlavičkou

  • 561
Po cyklistovi, který na cyklostezce nejprve vulgárně napomenul trojici procházejících chodců a poté na jednoho z nich zaútočil, pátrají od uplynulého víkendu policisté z Přerova. Napadený skončil v nemocnici a čeká ho dlouhé léčení.

Konflikt se odehrál v sobotu kolem půl jedenácté večer poblíž vstupu do přerovského parku Michalov nedaleko Bezručovy ulice v místě, kde souběžně vedou stezky pro pěší a pro cyklisty, které odděluje travnatý pás.

Trojice mužů se rozhodla jít po stezce vymezené cyklistům. A jak navíc později přiznali policistům, šli roztroušení po celé její šířce.

„Cyklista přijíždějící od Bezručovy ulice na to reagoval tak, že na ně křikl, aby z cyklostezky ‚vypadli‘, a také je počastoval vulgárním výrazem. Chodci se poté ohradili, že by se to dalo říci i slušněji,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Jezdce na kole však jejich odpověď rozlítila natolik, že zastavil, slezl z bicyklu a jednoho z mužů udeřil hlavou do nosu. Poté opět nasedl a odjel směrem k ulici Osmek.

„Napadený třiačtyřicetiletý muž skončil v nemocnici a ze způsobeného zranění se bude zotavovat několik týdnů. Policisté případ vyšetřují jako trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví, za které hrozí až tři roky vězení,“ doplnila Zajícová.

Vyšetřovatelé přivítají například prostřednictvím linky 158 informace od lidí, kteří mohli útočníka v okolí zahlédnout nebo o něm mají jakékoli informace.

„Cyklista vysoký zhruba 170 centimetrů byl podsadité postavy, na sobě měl černé kraťasy a jel na černém jízdním kole,“ popsala policejní mluvčí.

14. dubna 2021

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv