V pátek vpodvečer zasahovali olomoučtí hasiči u požáru bytu v panelovém době v Přerově. Tři lidé byli zraněni. Z hořícího bytu hasiči zachránili dítě. (9. října 2020) | foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči v Přerově zachránili dítě z hořícího bytu v panelovém domě

  • 4
Tři lidé se v pátek vpodvečer zranili při požáru bytu v panelovém domě v Přerově, ze kterého hasiči zachránili dítě. Hasiči jim poskytli kyslíkovou terapii a předali je do péče záchranářů. Z panelového domu byly evakuovány dvě desítky lidí. Příčina požárů zatím nebyla stanovena, škoda je více než půl milionu korun.

Požár byl nahlášen osm minut po půl šesté večer. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že uvnitř hořícího bytu je dítě. „V silně zakouřeném prostředí s téměř nulovou viditelností jej v jednom z pokojů našli a s dýchací maskou vyvedli ven. Spolu s dalšími dvěma osobami, které byly intoxikovány kouřem, jej po podání kyslíkové terapie předali záchranářům zdravotnické záchranné služby,“ uvedla mluvčí olomouckých hasičů Lucie Balážová.

Požár bytu likvidovaly tři jednotky hasičů. Panelový dům poté hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace a většina obyvatel se mohla vrátit domů.

Příčina požáru zatím nebyla stanovena. „Škodu předběžně odhadujeme na více než 500 000 korun,“ dodala Balážová.

,