Rychlý zásah hlídky přerovských policistů ve středu zřejmě zachránil život ženě, kterou už unášel proud tamního potoka. Jeden z policistů ji z ledové vody vytáhl. Ilustrační snímek

Rychlý zásah hlídky přerovských policistů ve středu zřejmě zachránil život ženě, kterou už unášel proud tamního potoka. Jeden z policistů ji z ledové vody vytáhl. Ilustrační snímek | foto: Petr Ježek, MF DNES

Policista vytáhl z ledové říčky ženu, kterou unášel proud

  • 4
Hlídka přerovských policistů ve středu zřejmě zachránila život ženě, která spadla do říčky. Když dorazili na místo, prochladlou ženu už unášel proud. Jeden z policistů skočil do vody a vytáhl ji na břeh.

"Policisté přijali ve středu dopoledne od svědkyně oznámení, že v Přerově-Předmostí spadla do místního toku nějaká žena. Policisté pak po příjezdu zjistili, že dotyčnou již unáší vodní proud," uvedla přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Zatímco jeden z policistů přivolával záchrannou službu, druhý skočil do vody, k ženě doplaval a poté ji vytáhl na břeh.

"Žena středního věku byla při vědomí a komunikovala s ním, ale byla silně podchlazená. Následně ji policisté předali záchranné službě," shrnula Urbánková.

"Pacientku ve stabilizovaném stavu jsme převezli k dalšímu ošetření do přerovské nemocnice," doplnil náměstek ředitele krajské záchranky Jan Weinberg.