Dopadená dvojice prodejců pervitinu prodávala své zboží od podzimu v Olomouci a blízkém okolí. Měli u sebe přes sedm stovek dávek. Ilustrační snímek

Dopadená dvojice prodejců pervitinu prodávala své zboží od podzimu v Olomouci a blízkém okolí. Měli u sebe přes sedm stovek dávek. Ilustrační snímek | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Policie zatkla dealery pervitinu, v autě a doma měli stovky dávek

  • 1
Olomoucký policejní protidrogový tým zatkl minulý týden dvojici, která od podzimu v Olomouci a okolí prodávala pervitin. Při domovních prohlídkách a také prohlídce jejich auta pak policisté našli více než sedm stovek dávek této drogy.

Dvaačtyřicetiletého muže a třiatřicetiletou ženu zatkli policisté specializovaného "Toxi týmu" po téměř pěti měsících, kdy byla dvojice v jejich hledáčku. Viní je z toho, že od listopadu do března společně v Olomouci a blízkém okolí prodali pervitin dalším lidem. Šlo přitom o desítky obchodů.

"Při následných prohlídkách prostor a pozemků, zejména osobního auta Renault Laguna, a při domovní prohlídce v ulici Božetěchova v olomoucké místní části Hodolany, pak policisté zajistili předměty potřebné k distribuci drog a také okolo 145 gramů pervitinu," uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

"Z takového množství je možné vyrobit 725 dávek o hmotnosti 0,2 gramy, která je běžná pro jednu až dvě aplikace standardního uživatele," dodala s tím, že na případu pracovali kromě krajské kriminální policie i policisté ze dvou obvodních oddělení či kynologové se svými psy.

Dvojice se po zadržení ke všemu přiznala. Muž je nyní ve vazbě, žena je stíhána na svobodě. Oběma hrozí za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy pobyt ve vězení v délce dvou až deseti let.