Policejní hlídky přistihly na Přerovsku během posledních 24 hodin hned čtveřici lidí, kteří řídili pod vlivem alkoholu. Ve třech případech přitom byli silně opilí. Ilustrační snímek

Policejní hlídky přistihly na Přerovsku během posledních 24 hodin hned čtveřici lidí, kteří řídili pod vlivem alkoholu. Ve třech případech přitom byli silně opilí. Ilustrační snímek | foto: Policie ČR.

Přerovsko brázdili čtyři opilí řidiči, jeden měl v poledne 3,22 promile

  • 5
Hned čtveřici lidí, kteří sedli za volant pod vlivem alkoholu, přistihly za uplynulých čtyřiadvacet hodin policejní hlídky na Přerovsku. Tři z nich přitom byli opravdu silně opilí, jeden dokonce nadýchal 3,22 promile. Přitom ho policisté zastavili chvíli před polednem.

Sérii setkání s opilými řidiči zahájila hlídka, která zastavila po půl dvanácté dopoledne v Olomoucké ulici v Tovačově podezřele jedoucí Škodu Fabia.

„Dvaašedesátiletý řidič jel nezvykle pomalu a policisté se nejdříve domnívali, že vůz má technické problémy. Po jeho zastavení a oslovení muže ale zjistili, že problémy má on a ne jeho auto, když z něj byl cítit silný zápach alkoholu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Marta Vlachová s tím, že při následné dechové zkoušce přístroj muži naměřil 3,22 promile alkoholu.

Už o necelé tři hodiny později pak další hlídka zastavila silně opilou řidičku, tentokrát Škody Felicia, a to v nedalekém Přerově poblíž vlakového nádraží.

„Již při prvním pohledu na třiačtyřicetiletou ženu bylo policistům jasné, že zde není vše v pořádku. Provedená dechová zkouška jejich domněnku jen potvrdila, digitální stupnice na přístroji se zastavila na hodnotě 2,85 promile. Lékařské vyšetření na rozdíl od muže odmítla,“ shrnula Vlachová.

Opilý řidič na sebe upozornil sám, ignoroval zákaz vjezdu

Dalším, kdo byl přistižen za volantem opilý, byl pak pětačtyřicetiletý řidič Škody Felicia combi. Toho zastavili policisté  těsně před čtvrteční půlnocí na náměstí v Brodku u Přerova. Stejně jako v prvním případě na sebe přitom muž policisty upozornil sám, neboť ignoroval značku zákazu vjezdu. Výsledek dechové zkoušky ukázal 0,95 promile.

Sérii opilých řidičů pak zakončil muž sedící za volantem BMW, které kontrolovala hlídka kolem druhé ráno v Dolním Újezdu. Ten poté nadýchal 2,24 promile.

Všem přistiženým policisté zabavili řidičské průkazy a zakázali další jízdu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky jim nyní hrozí pokuta, zákaz řízení a případně také až roční vězení.

„Za sedm měsíců letošního roku se na Přerovsku stalo 460 dopravních nehod, přičemž v 30 případech se na nich podílel alkohol. V celém Olomouckém kraji se za pak stejné období stalo 2 460 nehod a alkohol sehrál roli u 171 z nich,“ shrnula statistiku policejní mluvčí.