ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Agresivní syn svedl útok na hlasy, otce s rozbitou hlavou zachránil soused

  • 4
Několik úderů nářadím do hlavy schytal od svého syna sedmapadesátiletý muž na Jesenicku. Potyčka vypukla v dílně, kde syn na otce zaútočil. Napadenému se podařilo utéct k sousedovi, který útočníka zahnal. Pak zavolal policisty, kteří násilníka na útěku zadrželi.

Potyčka mezi otcem a synem se strhla o půl druhé v noci. “Syn v dílně zaútočil na sedmapadesátiletého otce. Toho několikrát udeřil kovovým nářadím do hlavy,” uvedl mluvčí.

Napadenému otci se podařilo z dílny uprchnout. “Agresor ho však dostihl a v útoku pokračoval. Napadenému se podařilo doběhnout před sousední dům. Hluk zaslechl soused, který agresora okřikl a běžel poškozenému na pomoc,” vysvětlil Hejtman.

V tu chvíli už byl útočník na útěku. “Přivolaní policisté ho vypátrali a zadrželi. Napadený byl se zraněním převezen do nemocnice v Jeseníku,” uvedl mluvčí.

Pro napadeného přijela posádka rychlé záchranné služby z Javorníku. “Zraněný starší muž byl při vědomí, měl tři tržné rány na hlavě a mnohočetné hematomy v obličeji,” popsala mluvčí záchranky Lucie Urbanová.

“Sanitka pak napadeného převezla k dalšímu vyšetření na chirurgické oddělení jesenické nemocnice,” doplnila.

Útočník nebyl pod vlivem drog, ani nepil

Útočník policistům vysvětlil, že slyšel v hlavě hlasy. ”Říkaly mu prý, aby zabil otce a pokud to neudělá, sám zemře,” popsal Hejtman s tím, že testy na alkohol a na drogy měl muž negativní.

Z rozhodnutí soud skončil agresor ve vazbě. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Muž nebyl v minulosti trestně stíhán. Hrozí mu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,” doplnil mluvčí.