(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Muž lákal lidi na dárkové karty i za pětinu ceny, byly ale falešné

  • 2
Nejméně devět lidí podvedl muž ze Strakonic, který prodával falešné dárkové karty do obchodů se značkovým sportovním zbožím za údajně výhodné ceny. Jako první se ozval poškozený z Jeseníku v Olomouckém kraji, a proto začali po pachateli pátrat tamní policisté.

Podle závěrů vyšetřování muž v první polovině letošního roku podvedl devět lidí, kterým prodal čtrnáct dárkových karet za celkem 84 tisíc korun.

„Všechny poškozené ubezpečoval, že karty jsou nabité kreditem mnohem vyšší hodnoty, než je nabízená prodejní cena,“ uvedla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Například padesátiletému muži z Jeseníku pachatel tvrdil, že karta je nabitá na 12 500 korun, ale právě pro něj je k mání za zvýhodněnou částku 2 500 korun. Podobným způsobem podvodníkovi naletěli i lidé z Prahy, Liberce a Rokytnice nad Jizerou.

Policistům se ale nakonec pachatele podařilo odhalit. Ukázalo se, že jím byl šestačtyřicetiletý muž ze Strakonic. Během vyšetřování navíc vyšlo najevo, že má na kontě i další prohřešek proti zákonu. Neplatil totiž za bydlení.

„Dvěma ubytovatelům za jejich služby nezaplatil celkem 17 tisíc korun. Nyní je obviněný z podvodu, za což mu hrozí až pět let vězení,“ shrnula Neubauerová.