Místo u obce Pivín na Prostějovsku, kde si v sobotu 23. března 2019 lehly na koleje dvě dívky, které přejel vlak. | foto: Pavel Vrtal

Případ kamarádek přejetých vlakem policie odložila jako sebevraždu

  • 2
Policie po čtyřech měsících uzavřela vyšetřování březnové tragédie u obce Pivín na Prostějovsku. Dvě osmnáctileté kamarádky si tam lehly na koleje a společně počkaly, až je přejede vlak. Na místě nechaly dopis na rozloučenou. Protože vyšetřovatelé nezjistili žádné cizí zavinění, případ odložili.

„Po provedeném prověřování jsme vyloučili cizí zavinění a věc byla v souladu se zákonem odložena,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Dodal, že další informace kriminalisté k případu zveřejňovat nebudou.

Tragédii se policie věnovali od 23. března, kdy dvě osmnáctileté kamarádky přišly pěšky do zatáčky nedaleko pivínského nádraží. Koleje se tam stáčí, proto je přehledně vidět stovky metrů daleko, ale je už málo prostoru zabrzdit rozjetý vlak. Za pár minut měla přijet souprava z Nezamyslic do Koutů nad Desnou.

Jedna vedle druhé si lehly v místech, kde je na náspu mostek se zeleným zábradlím. „Ten vlak už z dálky houkal. Neustále, několikrát. Pak už bylo slyšet jen skřípění brzd,“ popsal na jaře jeden z místních obyvatel.

Vlak zastavil až po čtyři sta metrech, ani jedné z dívek už záchranáři nemohli pomoci. Na místě našli dopis na rozloučenou, který dívky společně sepsaly. Už od začátku tak všichni předpokládali, že se s největší pravděpodobností jedná o sebevraždu.

Záběry z místa neštěstí nedaleko pivínského nádraží:

25. března 2019