Na nádraží v Písečné havaroval řidič náklaďáku se dřevem, během najíždění k...

Na nádraží v Písečné havaroval řidič náklaďáku se dřevem, během najíždění k nakládce sjel s jedním kolem z rampy a kolos se následně částečně převrátil do kolejiště. | foto: Policie ČR

Náklaďák se dřevem sjel u vagonů z rampy, vyslané hasiče nabouralo auto

  • 0
Hned dvě nehody krátce po sobě museli vyjet vyšetřovat policisté na Jesenicku. Nejprve na nádraží v Písečné chyboval při jízdě po nákladové rampě řidič náklaďáku, následně pak v nedalekém Jeseníku nedal řidič auta přednost hasičům vyslaným na pomoc.

Dvaačtyřicetiletý řidič přijel ve středu na nádraží přeložit kulatinu na vagony, při najíždění ale sjel levým předním kolem z nákladové rampy. Výsledkem bylo, že se tahač částečně převrátil do kolejí a narazil do vagonu.

„Muž zůstal v kabině tahače zaklíněn, po vyproštění byl pak kvůli zraněním převezen do nemocnice. Podle výsledku dechové zkoušky neřídil opilý, škoda je předběžně odhadnuta až na jeden a půl milionu korun,“ popsala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Když pak k havárii jeli profesionální hasiči z jesenické stanice, jednomu z vozů nedal přednost pětapadesátiletý řidič Seatu Cordoba, který před hlavní silnicí nezastavil na „stopce“.

„Řidič hasičského roveru se srážce pokusil zabránit intenzivním brzděním a stočením řízení doleva, přesto se ale vozy srazily. Seat pak následně ještě narazil do zadní části poblíž zaparkované Škody Octavia. U této nehody jsou způsobené škody předběžně vyčísleny na 90 tisíc korun,“ shrnula Neubauerová. Okolnosti obou nehod policisté nadále vyšetřují.