Velký švýcarský salašnický pes

Velký švýcarský salašnický pes | foto: Jan Tichý

Muž doma neuhlídal psa, pokousaná žena má zdeformovaný obličej

  • 221
Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti obvinili policisté šestapadesátiletého muže z Prostějovska, jehož švýcarský salašnický pes zaútočil na devětapadesátiletou ženu. Pokousal ji v obličeji tak, že paní bude mít trvalé následky. Majiteli zvířete teď hrozí až dva roky za mřížemi.

Pes zaútočil letos v únoru, když za jeho majitelem přišla žena na návštěvu. Policisté o případu informovali nyní ve spojitosti s obviněním. 

„Muž řádně nezabezpečil svého psa rasy švýcarský salašnický pes. Kvůli tomu došlo koncem února v jeho rodinném domě k napadení devětapadesátileté ženy, která u něj byla na návštěvě. Nezajištěný pes ji pokousal v obličejové části hlavy. I přes lékařskou péči ženě po zranění zůstane trvalá deformace části obličeje,“ přiblížil policejní mluvčí František Kořínek.

Šestapadesátiletému muži z obce na Prostějovsku hrozí až dva roky vězení kvůli podezření z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Ve věci vedeme zkrácené přípravné řízení. Při prověřování případu policisté mimo jiné zjistili, že již dříve došlo k několika drobným útokům tohoto psa na lidi,“ dodává Kořínek.