Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Muž mířící za mříže chtěl vidět syna, expřítelkyně odmítla a dostala pěstí

  • 1
Případ otce, který se chtěl před pobytem ve vězení za každou cenu setkat se synem, řešili policisté z Prostějovska. Poté, co jeho bývalá přítelkyně mající dítě v péči setkání odmítla, se totiž muž rozhodl vynutit si návštěvu dítěte násilím a s pomocí pěstí.

Osmadvacetiletému muži se do vězení nechtělo a ve stanoveném termínu do něj nenastoupil. Za co si měl odpykat trest policie neuvedla. Zřejmě mu ale bylo jasné, že dříve nebo později za mřížemi skončí, protože od poloviny února byl zařazen na seznam hledaných osob.

Ve středu proto vyrazil do jedné z menších obcí na Prostějovsku a před sedmou večer kontaktoval svou bývalou přítelkyni, která má dítě svěřeno do výlučné péče.

„Žádal ji o návštěvu syna, žena to ale odmítla. Muž poté na svém požadavku trval a spor následně eskaloval až k fyzickému napadení ženy. Ta se po několika úderech pěstí do obličeje pokusila schovat v domě, ale útočník zavírané dveře přetlačil a do domu vnikl,“ popsal prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Incidentem si muž nejspíš prodlouží pobyt za mřížemi

Uvnitř se napadené ženě nakonec podařilo bývalého přítele zamknout v jedné z místností a přivolat policii, muž ale ještě před příjezdem hlídky utekl oknem. Žena vyvázla z útoku bez zranění.

Muž unikal policistům jen necelou hodinu. Když po jeho zadržení vyšlo najevo, že má být už nějakou dobu v cele, putoval po vyřízení administrativy rovnou do olomoucké vazební věznice. Pobyt za mřížemi se mu navíc kvůli vniknutí do domu expřítelkyně může protáhnout.

„Za své jednání je podezřelý ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody a hrozí mu tak trest odnětí svobody v délce šesti měsíců až tří let,“ nastínil Kořínek.