Mladý řidič vezoucí čtyři cestující dostal na Prostějovsku smyk a vyjel mimo silnici, kde přerazil strom a narazil do zdi domu. | foto: Policie ČR

Osmnáctiletý řidič vezoucí partu přerazil strom, čtyři lidé se zranili

  • 9
K nehodě auta s pěti lidmi vyjížděli policisté a záchranná služba na Prostějovsku v noci na neděli. Osmnáctiletý šofér dostal smyk, Škoda Felicia přerazila strom a narazila do zdi domu.

Mladý řidič havaroval v sobotu zhruba pět minut před půlnocí v obci Bílovice.

„Po projetí mírné pravotočivé zatáčky ve směru na Kostelec na Hané z dosud přesně nezjištěných příčin dostal s autem smyk a následně vyjel vlevo mimo silnici, kde vůz přerazil vzrostlý listnatý strom a následně se zastavil o zeď domu,“ popsal prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Z celkem pěti lidí jedoucích v autě převezly sanitky čtyři do prostějovské nemocnice, bez zranění vyvázla pouze dívka jedoucí na pravém zadním sedadle.

„Čtveřice byla přijata na urgentním příjmu. Tři měli lehčí povrchová poranění, poslední musel být vzhledem k závažnosti zranění transportován do traumacentra olomoucké fakultní nemocnice,“ shrnula Radka Miloševská, mluvčí holdingu Agel, který nemocnici provozuje.

Nehoda auta s pěti lidmi

Škoda na voze, stromu a domu je předběžně vyčíslena na 66 tisíc korun, řidič podle výsledku dechové zkoušky nebyl opilý.

„Okolnosti a míru zavinění havárie nyní policisté vyšetřují,“ doplnil policejní mluvčí Kořínek.

Na Prostějovsku to nebyla letos první nehoda čerstvého řidiče či řidičky. Na konci ledna osmnáctileté dívce vběhla před auto lesní zvěř a ta se pokusila srážce vyhnout tím, že strhla řízení. Vůz tak ale poslala přímo ze strmého srázu (více čtěte zde).