ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

U Bělotína začnou opravy dálnice. Po dva měsíce řidiče čekají komplikace

  • 6
Řidiči, kteří budou cestovat po dálnici z Olomouce na Frýdek-Místek a Český Těšín, se v příštích dvou měsících musí připravit na komplikace. Ve čtvrtek silničáři zahájí opravy levého jízdního pásu u Bělotína na Přerovsku.

„Loni na podzim dálnice D48 kolem Bělotína podstoupila opravu povrchu pravého pásu, letos Ředitelství silnic a dálnic navazuje rekonstrukcí opačného směru. Ve čtvrtek začne oprava vozovky mezi kilometry 0 a 3 směrem do Prahy,“ potvrdil Miroslav Mazal z olomouckého pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Oprava přijde na 170 milionů korun a je rozdělená do čtyř etap.

„Harmonogram opravy levého pásu počítá s odstraněním asfaltového krytu včetně horní podkladní vrstvy, aby mohl být následně položen nový asfalt. V rámci plánovaného programu proběhne také výměna svodidel, oprava mostního příslušenství, vybudování nového přejezdu a obnova či úprava vodorovného značení,“ uvedl Mazal.

Doprava bude téměř po celou dobu oprav, které jsou naplánované do konce května, svedena do pravého jízdního pruhu. Akorát v prvních dnech silničáři budou odstraňovat svodidla a zatím se bude jezdit v obou směrech, i když v omezeném režimu.

Po většinu zbývajícího času pak bude bude levý jízdní pás uzavřený. Bude možné odbočení do Bělotína ovšem bez výjezdu na D1 ve směru na Ostravu. Objízdná trasa povede na nejbližší místo otočení přes dálnici u Hranic.

Odbočení do Bělotína budou muset silničáři uzavřít maximálně na čtyři dny někdy v průběhu prací. V rámci poslední fáze od poloviny května pak nebude v provozu nájezdu ve směru na Brno a objížďka povede na nejbližší možné místo otočení přes dálnici u Mankovic.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz