(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Opilý řidič hlídce nezastavil, autem policistovi rozbil terč a zkusil ujet

  • 1
V pronásledování auta se na Prostějovsku změnila snaha policejní hlídky o zastavení auta k rutinní kontrole. Řidič totiž nezastavil a při snaze rychle zmizet vozem navíc zničil zastavovací terč v policistově ruce.

Policisté hlídkující před budovou obecního úřadu v Přemyslovicích chtěli zastavit projíždějící Mercedes Benz Vito v neděli odpoledne.

„Čtyřiačtyřicetiletý řidič ale na výzvu nereagoval, před policistou ještě zrychlil a autem rozbil zastavovací terč. Hlídka následně vůz začala s použitím majáku a sirén pronásledovat,“ nastínila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muž za volantem nakonec snahu ujet po necelých třech stech metrech vzdal a policisté začali zjišťovat co bylo jejím motivem. Po kontrole dokladů, která proběhla v pořádku, to ukázala dechová zkouška.

„Ta byla pozitivní s hodnotou 2,39 promile a při opakování se hladina alkoholu v dechu ještě zvýšila na 2,56 promile. Muž se poté policistům přiznal, že před jízdou vypil dva litry vína a s naměřenými hodnotami souhlasil,“ popsala Zajícová.

Policisté proto následně muži zabavili řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní mu za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pokuta, zákaz řízení a případně také až roční vězení.