Na trať olomouckého půlmaratonu i letos vyrazí herci Moravského divadla, mezi...

Na trať olomouckého půlmaratonu i letos vyrazí herci Moravského divadla, mezi nimi i Vendula Fialová. | foto: Moravské divadlo Olomouc

Půlmaraton běží i herci Moravského divadla, troufají si na delší trať

  • 0
Na večerní start olomouckého půlmaratonu se opět postaví i běžci z řad herců Moravského divadla. Reprezentovat ho bude kvartet ve složení Vendula Fialová, Tomáš Krejčí, Vojtěch Lipina a Jan Ťoupalík.

Zástupci souboru činohry, z nichž většina již atmosféru mezinárodního závodu zakusila, letos poběží ve dvojicích takzvaný 2Run.

„V předchozích ročnících jsem běžela ve čtyřčlenné štafetě a zdolávala tak pětikilometrový úsek, letos jsem se rozhodla pro větší výzvu. Chtěla jsem pomyslnou laťku posunout o něco výše,“ řekla Fialová s tím, že na trénink ovšem kvůli zkouškám a představením mnoho času neměla.

Držitelka dvou olomouckých Thálií za ženský jevištní výkon poběží ve dvojici s Tomášem Krejčím.

„Chtěli bychom zaběhnout čas do dvou hodin,“ prozradil Krejčí, který se postaví na start závodu podruhé. Loni běžel stejně jako Fialová štafetu.

Druhou dvojici vytvoří Vojtěch Lipina, který má z minulých ročníků klání zkušenosti rovněž se štafetou, a Jan Ťoupalík. Ten si odbude coby účastník závodu svoji premiéru.

„Chodím běhat asi rok, ale na tento závod jsem začal intenzivně trénovat dva týdny před startem. Mým cílem je zvládnout desetikilometrový úsek do šedesáti minut,“ nastínil herec.

Loni reprezentovala Moravské divadlo činoherní štafeta ve složení Fialová, Krejčí, Lipina a Roman Vencl. Půlmaraton uběhla v čase 1 hodina 53 minut.
2Run si vyzkoušeli činoherec Petr Kubes a člen operního a operetního sboru Radek Leszczynski. Jednadvacetikilometrovou trať zdolali v čase něco málo přes půl druhé hodiny.