Řidič v olomoucké Wolkerově ulici narazil do sloupu veřejného osvětlení. Mladá...

Řidič v olomoucké Wolkerově ulici narazil do sloupu veřejného osvětlení. Mladá spolujezdkyně na následky utrpěných zranění na místě zemřela. | foto: Policie ČR

Bývalý hokejista Kunce řídil při smrtelné nehodě v Olomouci opilý

  • 54
Za volantem vozu, v němž v pátek při nehodě ve Wolkerově ulici zemřela mladá spolujezdkyně, seděl podle informací MF DNES opilý řidič. Několik zdrojů už potvrdilo, že to byl bývalý dlouholetý německý hokejový reprezentant s českými kořeny Daniel Kunce, který zůstává v nemocnici.

Spekulace o tom, že řidič mercedesu, jehož trosky skončily v pátek před jednou ráno rozmetané v širokém okolí, mohl být pod vlivem alkoholu, se objevily nedlouho po nehodě. Podle některých svědectví na sociálních sítích muž po havárii jevil známky opilosti.

Kvůli zranění v obličeji nemohl na místě podstoupit dechovou zkoušku, nicméně tu podle informací MF DNES absolvoval po převozu do nemocnice. Test přítomnost alkoholu potvrdil a podle dobře informovaného zdroje Kunce zdravotníkům přiznal, že před jízdou pil pivo a tvrdý alkohol.

Přesnou hodnotu jeho opilosti určí až podrobné krevní testy, které současně ověří, zda nebyl i pod vlivem drog. Jejich výsledky dosud policie nemá, očekává je zhruba za jeden až dva týdny. Případ si mezitím převzali olomoučtí kriminalisté.

Tragická nehoda

„Ti na objasňování příčin a okolností nehody intenzivně pracují. Případ vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti, za který podle zákona hrozí až šestileté vězení,“ uvedla v pondělí olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že vzhledem k pokračujícímu vyšetřování nebude nyní policie sdělovat žádné další informace.

Jak MF DNES už o víkendu potvrdily nezávisle na sobě tři zdroje, řidičem auta byl šestačtyřicetiletý rodák ze Šumperka Daniel Kunce, který ale v roce 1990 odešel hrát hokej do Německa a má na kontě více než stovku startů za jeho reprezentaci a přes sedm stovek zápasů v tamní nejvyšší soutěži, kde také jednou získal mistrovský titul.

Tragická nehoda se stala v mírné zatáčce na začátku Wolkerovy ulice, které předchází rovinka tvořená Brněnskou ulicí. Kunce po havárii skončil v olomoucké fakultní nemocnici se středně těžkými zraněními, má otřes mozku a zranění hrudníku. Podle několika zdrojů MF DNES je nadále hospitalizován, aktuálně je však z blíže neupřesněných důvodů pod dohledem lékařů na psychiatrickém oddělení.

U betonového sloupu veřejného osvětlení, do kterého vůz narazil, se po nehodě objevily svíčky a květiny jako pieta za spolujezdkyni, která na místě podlehla vážným zraněním.

Řidič narazil do sloupu ve Wolkerově ulici na konci dlouhé rovinky tvořené Brněnskou ulicí.

Řidič narazil do sloupu ve Wolkerově ulici na konci dlouhé rovinky tvořené Brněnskou ulicí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,