ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Na okraji Olomouce se poprali bezdomovci, jeden v nemocnici zemřel

  • 2
Tragickou dohru měla rvačka tří mužů bez domova v okrajové olomoucké čtvrti Černovír. Na následky utrpěných zranění jeden z nich zemřel. Zbylí dva jsou nyní ve vazbě a hrozí jim v krajním případě až šestnáct let vězení.

Jak nyní policie informovala, bezdomovci ve věku 36, 47 a 57 let se minulý týden ve středu po šesté večer na olomouckém Frajtově náměstí nejprve pohádali, neboť spolu měli osobní spory.

Rozepře pak během chvíle přerostla ve fyzickou potyčku, při které mladší dvojice útočníků opakovaně udeřila nejstaršího muže pěstmi do hlavy.

„Napadený zůstal po útoku bezvládně ležet na dlažbě a oba agresoři z místa odešli. Záchranná služba zraněného převezla do olomoucké fakultní nemocnice, kde ovšem na následky svých zranění druhý den zemřel. Případ si proto převzali krajští kriminalisté,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policistům se nedlouho po útoku podařilo zjistit jména obou zbylých účastníků potyčky. Mladšího následně zadrželi ještě ve stejný den večer, nejprve ale musel být převezen na záchytku, staršího pak v pátek dopoledne.

Muži, kteří byli v minulosti opakovaně odsouzení za různé trestné činy, nakonec putovali na základě rozhodnutí soudu do vazby. Obvinění jsou z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti a výtržnictví.

Během září jde v regionu už o druhý podobný případ. Na začátku měsíce se v Přerově pohádali dva muži a poté jeden na druhého zaútočil. Napadený po několika obdržených úderech pěstí do obličeje spadl na zem, kde do něj útočník ještě několikrát kopl.

Muž skončil v bezvědomí a začaly mu selhávat životní funkce. Přivolaní zdravotníci ho po oživení převezli do olomoucké fakultní nemocnice, kde však později zemřel.