ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Hájek, MAFRA

Výluka zastaví většinu vlaků z Olomouce do Prostějova, další čeká odklon

  • 0
Na přestupování z vlaků do náhradních autobusů se musejí připravit lidé, kteří jezdí po trati mezi Olomoucí a Prostějovem. V příštích deseti dnech zde totiž bude výluka.

Správa železniční dopravní cesty uzavře frekventovanou trať od 1. do 10. listopadu vždy mezi osmou a osmnáctou hodinou, a to především kvůli údržbě a úpravám trolejového vedení.

„Po dobu výluky budou všechny vlaky Českých drah v daném úseku nahrazeny autobusy, ty se budou řídit výlukovým jízdním řádem,“ uvedla mluvčí dopravce Vanda Rajnochová.

Rychlíky zamíří odklonem přes Přerov, kde nebudou zastavovat, osobní vlaky budou nahrazovat na vybraných spojích dvě autobusové linky.

Přímá linka označená písmenem P pojede z Olomouce do Prostějova bez zastávek, ostatní místa obslouží zastávková linka označená písmenem Z.

„Ve stanici Olomouc hlavní nádraží budou navazovat pouze ty vlaky, které odjíždějí šest minut po pravidelném příjezdu spoje náhradní dopravy dle výlukového jízdního řádu a opačně. U ostatních spojů nebude přípoj garantován,“ doplnila Rajnochová.

Výlukový jízdní řád a umístění zastávek autobusů zde

Vzhledem k omezenému počtu míst v náhradních autobusech je nutné, aby se případné větší skupiny cestujících jako školní výlety nebo turisté nahlásili Kontaktnímu centru Českých drah alespoň 72 hodin před plánovaným odjezdem, a to na telefonním čísle 221 111 122 nebo na e-mailu info@cd.cz.

„Na tomto pracovišti rovněž poskytneme bližší informace o organizaci dopravy po dobu výluky. Informace najdou cestující také na stránkách o omezení provozu, případné dotazy zodpoví operátoři zmíněné zákaznické linky,“ dodala mluvčí.