VIDEO: Silvestrovský požár zničil obchod plný bot pro tanečníky

  • 0
Téměř na jeden a půl milionu korun vyčíslil v neděli škodu majitel vyhořelého obchodu se speciální taneční obuví na jihu Olomouce. Tři jednotky hasičů v něm zasahovaly v prvních minutách posledního dne roku 2017. Z domu, v jehož přízemí prodejna sídlí, museli hasiči navíc evakuovat dva lidi.

O ohni ve specializované prodejně taneční obuvi v Rooseveltově ulici v olomoucké městské části Nové Sady se hasiči dozvěděli na Silvestra šest minut po půlnoci. 

Ohněm zničený obchod

„Na místo společně s jednotkou centrální požární stanice v Olomouci, přesněji posádek tří cisternových vozidel a vozidla výškové techniky, dorazily také dvě jednotky dobrovolných hasičů místních části Chválkovice a Černovír. Hasiči po násilném vniknutí do hořících prostor obchodu lokalizovali požár rozšířený již na celkové ploše menšího obchodu s obuví,“ přibližuje mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Jeho kolegové z přízemního obchodu vynosili část plameny již poničeného vybavení i uskladněného zboží. Dům po zásahu překontrolovali termokamerou.

„Z objektu byly při zásahu evakuovány dvě osoby bez zranění,“ doplňuje mluvčí.

Majitel a provozovatel obchodu svoji škodu vyčíslili na 1,4 milionu, přesnou příčinu požáru nyní ve spolupráci s policií zjišťuje vyšetřovatel hasičského sboru. „Prozatím není určen důvod vzniku požáru, pravděpodobně půjde o technickou závadu na elektroinstalaci,“ uzavírá Hošák.