Na chodníku na olomoucké třídě Míru srazil mladý cyklista procházející seniorku...

Na chodníku na olomoucké třídě Míru srazil mladý cyklista procházející seniorku a následně z místa ujel. Nyní po něm pátrá policie. | foto: Policie ČR

Malý cyklista srazil na chodníku seniorku a ujel, hledá jej policie

  • 24
Olomoučtí policisté pátrají po chlapci, který na jednom z chodníků ve městě srazil seniorku. Ženu zranil a sám z místa ujel. Policie nyní požádala o pomoc veřejnost.

Chlapec srazil pětasedmdesátiletou ženu 19. září zhruba v půl třetí odpoledne na chodníku lemujícím olomouckou třídu Míru.

„Z prvotních výsledků vyšetřování vyplývá, že se při jízdě směrem k Pražské ulici nechoval ohleduplně. Žena, která po chodníku procházela společně se svými dospělými syny ve stejném směru, po nárazu upadla a zranila se,“ popsala olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Žena i její synové se s chlapcem následně dali do řeči, ten však posléze z místa ujel i s dalším stejně starým cyklistou, který jel s ním, a už se zpět nevrátili. Protože se je policistům dosud nepodařilo nalézt, žádají o pomoc svědky.

„Podle získaných informací byli cyklisté ve věku 10 až 14 let, snědší pleti a štíhlé postavy, měli černé vlasy a byli vysocí zhruba 150 centimetrů. Jeden měl na sobě černo-bílou kostkovanou mikinu a šedé kraťasy, druhý béžové tričko a modré riflové kraťasy. Oba jeli bez cyklistické přilby,“ popsala Urbánková.

Lidé, kteří v dané době procházeli či projížděli místem nehody a viděli ji, případně mají k nehodě či hledaným mladým cyklistům jakékoliv informace, mohou kontaktovat policisty osobně na olomouckém dopravním inspektorátu na třídě Kosmonautů, na telefonních číslech 974 766 251 a 974 766 596 nebo přes bezplatnou linku 158.