Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanová pro iDNES.cz

Muž nabízel montáže vrat, vyplacené zálohy utratil a už se neukázal

  • 0
Kariéru nepoctivého řemeslníka ukončili nyní olomoučtí policisté, kteří obvinili muže nabízejícího dodávky a montáže garážových vrat. Ve většině případů totiž jeho zájem o zakázku zmizel po vyplacení zálohy.

Pětačtyřicetiletý muž podle policie začal s podvody v říjnu 2015 a za necelé dva roky se jeho obětí stalo devatenáct zájemců o vrata z řad lidí i firem.

„Je obviněn, že reagoval na internetových serverech na poptávky po dodání a montáži garážových sekčních vrat, a také prostřednictvím jednoho z nich tato vrata nabízel k prodeji,“ nastínila olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Po zaměření a sepsání smlouvy o dílo převzal jako zálohu různě vysoké finanční částky, zakázku však ve většině případů neprovedl a peníze použil pro vlastní potřebu. Celková způsobená škoda dosáhla výše 350 tisíc korun,“ dodala.

Muž, kterému hrozí až pět let vězení, je kromě zpronevěry obviněn také z neoprávněného podnikání. Služby totiž u malé části zájemců také splnil, přestože mu úřady předtím zrušily příslušné živnostenské oprávnění.