Opilý řidič v Olomouci naboural celkem čtyři auta. Po nárazu do toho prvního pokračoval v jízdě, o pár metrů dál však narazil rovnou do tří dalších. | foto: Policie ČR

Opilý řidič narazil do auta a jel dál, o chvíli později poničil další vozy

  • 0
Nepříjemný víkend zažili hned čtyři majitelé aut v Olomouci. Jejich zaparkované vozy jim totiž naboural opilý řidič, a to při dvou po sobě jdoucích nehodách. Po té první se totiž pokusil z místa odjet, ovšem úspěšně urazil sotva pár metrů.

Čtyřiatřicetiletý muž v sobotu odpoledne poprvé nezvládl jízdu v Charkovské ulici.

„Po projetí levotočivé zatáčky narazil přední částí svého vozu do levého boku Škody Fabia zaparkované u pravého okraje silnice. Následně pokračoval v jízdě a o pár metrů dál vyjel s autem mimo silnici, kde narazil do dalších tří zaparkovaných vozů. Dva z nich náraz odhodil na fasádu přilehlého domu,“ popsala olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ani to ale řidiče nezastavilo a jel dál směrem k Pasteurově ulici, kde už ho dostihla policejní hlídka.

„Při dechové zkoušce mu přístroj naměřil 1,6 promile alkoholu, při opakované zkoušce 1,7 promile. Řidič s hodnotami souhlasil, policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ shrnula Urbánková.

Celková škoda na poničených autech jsou předběžně vyčíslena na 265 tisíc korun. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí pokuta, zákaz řízení a v krajním případě také až tři roky vězení.