Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: SXC.hu

Otec se místo hlídání tří malých dětí opil, doma je nechal bez dozoru

  • 2
K muži, který ruší noční klid, vyjížděli v úterý policisté v Olomouci. Při řešení zprvu banálně vypadající situace ale vyšlo najevo, že silně opilý výtržník, který také poničil auto a skončil v poutech, nechal doma bez dozoru tři malé děti.

Hlídka vyrazila k domu v ulici I. P. Pavlova před desátou večer na základě oznámení, že se z jednoho z bytů ozývá hlasité bouchání na dveře.

„Než policisté na místo dorazili, muž dům opustil. Zastihli ho na ulici u zaparkovaného auta s rozbitým zadním světlometem a promáčknutou karoserií, což, jak potvrdili svědci, bylo jeho dílem,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Silně opilý muž odmítal s hlídkou spolupracovat a pokoušel se odejít, nakonec tak skončil v poutech. Při dechové zkoušce mu přístroj naměřil 2,64 promile alkoholu.

Následně se však ukázalo, že nešlo o jediný mužův prohřešek. Měl totiž doma hlídat své tři děti ve věku od dvou od pěti let, které nechal bez dozoru.

„Nebyl však ve stavu, kdy by se o ně mohl řádně postarat, naopak bylo rozhodnuto o jeho převozu na protialkoholní záchytnou stanici. Policisté se proto pokusili spojit s matkou dětí, což se jim však nepodařilo,“ nastínil Kořínek.

Na místo tak museli být přivoláni pracovníci odboru sociálních věcí, kteří děti odvezli do dočasné nouzové náhradní péče.

„Muž je nyní podezřelý z trestného činu poškození cizí věci, za který mu hrozí až rok vězení, a dále také z přestupku proti veřejnému pořádku, za což může dostat pokutu až do výše deset tisíc korun. Další úřední jednání ho pak čeká s orgánem sociálně-právní ochrany dětí,“ uzavřel policejní mluvčí.