VIDEO: Mladík se koupal v kašně, strážníkům se chtěl schovat pod vodou

  • 10
Nepříjemnou dohru bude mít noční řádění pro mladíka, který v Olomouci nejprve vylezl na barokní Terezskou bránu a z jejího zábradlí sebral dřevěný trám a pak se vykoupal v kašně. Všimli si ho totiž strážníci.

Mladíka koupajícího se v Caesarově kašně na Horním náměstí, kterého pozorovala opodál stojící skupinka lidí, si obsluha městských kamer všimla kolem druhé hodiny v noci na úterý. Na místo vzápětí dorazila vyslaná hlídka.

„Mladík se v jednu chvíli potopil pod hladinu, patrně v domnění, že ho strážníci nenajdou. Po chvíli však pochopil, že se jeho plavecké vystoupení chýlí ke konci a vylezl ven,“ popsal mluvčí olomoucké městské policie Petr Čunderle.

Strážníci kašnu zkontrolovali pro případ, že ji mladík nějak poničil. Žádnou újmu na památce nenašli, zaujal je ovšem dřevěný trám, který ležel na jejím schodišti.

„Mladý muž jim řekl, že ho přinesl z Terezské brány, na kterou vylezl a trám vysadil ze zábradlí. Protože brána je také památkově chráněná, posoudí případnou škodu příslušný odbor magistrátu a na základě toho bude rozhodnuto, zda se záležitostí bude zabývat přestupková komise, nebo policie,“ nastínil Čunderle.

Noční dovádění mládeže

V noci na úterý olomoučtí strážníci vyjížděli také k Čechovým sadům, ve tři hodiny totiž svědek nahlásil, že se v místě pohybují tři lidé, kteří manipulují s dopravními značkami a dělají značný hluk.

„Hlídka v Krapkově ulici zastavila tři mladistvé, z nichž dva přenesli dopravní značení a nejstarší ho poničil. Dvojici proto strážníci uložili pokutu, u posledního člena skupinky bude další řešení záležitosti opět záležet na vyčíslení škody,“ shrnul mluvčí.