Jeden ze svršků mrtvého muže, který ležel pod plachtou na okraji Olomouce. Okolnosti jeho smrti nyní vyšetřuje policie a žádá o pomoc při zjišťování jeho identity. | foto: Policie ČR

Neznámý muž nalezený v Olomouci pod plachtou zemřel násilnou smrtí

  • 0
Ve vyšetřování zločinu se změnil nález mrtvého muže, který ležel na okraji Olomouce zakrytý modrou plátěnou látkou. Podle prvotních výsledků pitvy totiž zemřel násilnou smrtí. Kriminalisté ale stále neznají jeho totožnost.

„Na základě soudní pitvy vyšlo najevo, že ve smrti muže nalezeného 1. května hrálo roli jednání další osoby. Kriminalisté tak nyní případ vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti. Nelze ale vyloučit, že právní kvalifikace může být nakonec ještě jiná,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Podrobnosti k tomu, jak muž zemřel, ale kriminalisté nechtějí zveřejnit.

Mrtvý muž ležel mezi Holicí a Novými Dvory v trávě u cesty a byl přikrytý modrou plátěnou textilií, takže z dálky tělo vypadalo jako zabalený balík. Policisté i nadále žádají o pomoc veřejnost, hlavně kvůli identifikaci mrtvého. Tu jim komplikuje fakt, že to může být cizinec.

Neznámý mrtvý muž

„Jde o bělocha evropského - balkánského typu atletické postavy ve věku kolem třiceti let. Je vysoký 197 centimetrů a má krátké tmavé vlasy. Oblečený byl do černého trička s bílým nápisem, černých sportovních šusťákových kalhot se třemi světlými proužky po stranách obou nohavic. Na nohou měl černé plátěné šněrovací boty velikosti 45,“ popsal Hejtman.

Lidé, kteří muže poznali nebo o něm mají jakékoliv informace, případně si na okraji Olomouce všimli modrého „balíku“, by se měli policistům co nejdříve ozvat na linku 158.