Řidič vjel u Odrlic na přejezd před přijíždějící vlak, který do dodávky narazil a odhodil ji ze silnice. | foto: Policie ČR

Vlak houkal marně, řidič pod vlivem pervitinu u přejezdu nezastavil

  • 24
Srážka vlaku s dodávkou zastavila na Olomoucku dočasně jednu z lokálních tratí poté, co šofér auta přehlédl přijíždějící vlak navzdory zvukovým výstrahám. Během jediného týdne to byl v regionu už druhý střet na přejezdu, navíc ne poslední.

Třiačtyřicetiletý řidič nedal osobnímu vlaku přednost ve středu před devátou večer u Odrlic, místní části Senice na Hané, a to na přejezdu opatřeném výstražným křížem.

„Podle prvotních informací vjel na přejezd i přes opakovanou zvukovou výstrahu vlaku a následně došlo ke kolizi, při které byla dodávka odhozena mimo silnici,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Škody na autě a vlaku jsou předběžně vyčísleny na 170 tisíc korun. Řidič i strojvůdce vyvázli bez zranění, dechová zkouška měla u obou negativní výsledek. Jinak ale dopadl test na drogy, který byl u řidiče pozitivní na pervitin.

„Muž následně odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem vzorků. Policisté mu proto zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu, nehodu nyní nadále vyšetřují,“ doplnila Vaňharová s tím, že provoz na trati byl znovu obnoven až před půlnocí.

V regionu šlo během necelého týdne o druhou podobnou nehodu. V pátek osobní vlak narazil a odhodil auto na přejezdu v Hlubočkách u Olomouce, lehce zraněna při tom byla řidička a strojvůdce.

Série navíc nekončí, třetí položka přibyla do seznamu dnes po šesté ráno, kdy vlak narazil do auta na přejezdu u Smržic na Prostějovsku. Ve vlaku podle ČTK cestovalo 25 lidí, nikdo nebyl zraněn.