Na hřišti mezi paneláky si zatrénoval i kanonýr Sigmy Michal Hubník.

Na hřišti mezi paneláky si zatrénoval i kanonýr Sigmy Michal Hubník. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

OBRAZEM: Hráči Sigmy trénovali na sídlišti, do hry přizvali i místní děti

  • 1
Fotbalisté olomoucké Sigmy si znovu vyrazili zatrénovat mezi paneláky. Tentokrát si k akci, která pobláznila desítky nadšených kluků, vybrali hřiště v Parku Malého prince uprostřed sídliště v Olomouci - Neředíně.

Do volně přístupného tréninku se mohly zapojit místní děti a desítky jich této možnosti s neskrývaným nadšením využily. Gólmani Tomáš Lovásik a Martin Blaha tak ve svých brankách čelili salvám střel od kluků, kterým často barevné "rozlišováky" sahaly až ke kolenům.

Dobrá práce. Tomáš Janotka chválí malé spoluhráče.Mladí fotbalisté při tréninku mezi paneláky s hráči Sigmy.

Jinde zase malí fotbalisté pozorně naslouchali radám svých vzorů, například stopera Aleše Škerleho či nejlepšího střelce letošní sezóny Michala Hubníka.

Dění na hřišti s umělou trávou sledoval kouč Zdeněk Psotka, na kterém bylo vidět, že se při práci s mládeží velmi dobře baví.

Trenér Zdeněk Psotka se při tréninku dobře bavil.

"Společně s hráči jsme chtěli uspořádat akci někde na sídlišti, abychom vytáhli děti na hřiště za barák a neseděly tak doma u počítačů. Přesně takto jsme totiž chodili hrát fotbal v dětství my," vysvětloval cíl netradiční akce Psotka, když cyklus tréninků mezi paneláky začátkem září odstartoval.

Akce, jejímž cílem je také přilákat děti k náboru do mládežnických kategorií klubu, bude dál pokračovat. Sigma hodlá své tréninky uspořádat i na dalších olomouckých sídlištích.