Prostějovští kriminalisté pátrají po nezletilém lupiči, který si jako oběť vyhlédl seniorku. Ta však nákupní tašku ubránila. (ilustrační snímek)

Prostějovští kriminalisté pátrají po nezletilém lupiči, který si jako oběť vyhlédl seniorku. Ta však nákupní tašku ubránila. (ilustrační snímek) | foto: Petr Ježek, MF DNES

Peníze, nebo tě zabiju, křičel nezletilý lupič na seniorku. Tašku ubránila

  • 6
Policisté z Prostějova pátrají od pondělka po nezletilém lupiči. Chlapec, kterému zřejmě ještě nebylo ani patnáct let, zde napadl seniorku a vyhrožoval jí. Útočníka nakonec vyrušil náhodný kolemjdoucí a on z místa utekl. Žena tak svůj majetek ubránila.

Nezletilý chlapec zaútočil na čtyřiasedmdesátiletou ženu ve Dvořákově ulici zhruba patnáct minut před pondělní třináctou hodinou.

„Chytil ji za nákupní tašku, kterou nesla v ruce, začal se s ní o ni přetahovat a křičel ‚dej peníze nebo tě zabiju‘. Paní však tašku nepustila a pachatel byl poté vyrušen náhodně procházejícím mužem. Z místa činu utekl,“ popsala prostějovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Žena vyvázla z napadení bez zranění i škod na majetku. Kriminalisté, kteří zatím případ vyšetřují jako loupež, nyní po lupiči pátrají. Hrozí mu pobyt ve vězení v délce dvou až deseti let.

„Podle získaného popisu se jednalo o mladíka snědší pleti ve věku 13-15 let vysokého kolem 150 centimetrů. Na hlavě měl mít bílou kšiltovku s kšiltem dozadu a na sobě triko nezjištěné barvy a kalhoty, takzvané bermudy,“ uvedla Urbánková.

Policisté prosí svědky, kteří napadení viděli nebo se v dané době pohybovali v okolí, případně mají jakékoliv informace o lupiči, aby se obrátili na prostějovské kriminalisty nebo na linku 158. Důležité svědectví podle nich může podat muž, který pachatele vyrušil.