Snímek z místa tragické nehody, při níž u odbočky na Bohuňovice na tahu mezi...

Snímek z místa tragické nehody, při níž u odbočky na Bohuňovice na tahu mezi Olomoucí a Šternberkem zemřeli po srážce kamionu a osobního auta tři lidé. | foto: Hasičský záchranný sbor Ol. kraje

Při autonehodě se třemi mrtvými zemřelo i dítě, čeká se na posudky

  • 54
Smrt dvou dospělých a jednoho dítěte při pondělní nehodě na Olomoucku vyšetřují policisté jako usmrcení z nedbalosti. Příčinu havárie ale budou znát až za několik týdnů či měsíců. Vyžádali si několik znaleckých posudků.

Neštěstí se stalo v pondělí přibližně v půl třetí odpoledne na křižovatce u odbočky na Bohuňovice na frekventovaném tahu mezi Šternberkem a Olomoucí.

Škoda Felicia, v níž cestovalo pět lidí, odbočovala z hlavní silnice doleva na cestu do Bohuňovic, v tu chvíli do ní však narazil nákladní vůz. Podle prvotních informací mu řidič felicie nejspíš nedal přednost.

Krátce po nehodě záchranáři informovali o počtu zraněných a zemřelých. Dnes upřesnili, že při havárii zahynuli dva dospělí a jedno nezletilé dítě z felicie. Další dvě nezletilé děti, které v osobním autě také cestovaly, vezli záchranáři do nemocnic. 

„Jeden nezletilý pacient utrpěl těžká mnohočetná poranění. Po vyproštění, zajištění a stabilizaci stavu byl na umělé plicní ventilaci,“ informovala po nehodě mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Urbanová.

Tragická nehoda u Olomouce

Informace o aktuálním zdravotním stavu dítěte nejsou k dispozici. „Bližší informace nemůžeme sdělit,“ uvedl odpoledne mluvčí fakultní nemocnice Brno Pavel Žára.

Třetí dítě z nehody vyvázlo s lehčími poraněními a sanitka ho vezla do olomoucké fakultní nemocnice na pozorování.

Přesné příčiny tragédie se nyní snaží rozkrýt vyšetřovatelé. Potřebují k tomu i posudky, oslovili proto experty z oborů soudní lékařství a silniční doprava, prověřit nechají i technický stav nabouraného vozu. 

„Vypracování posudků může trvat v řádu několika týdnů až měsíců,“ podotkla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič kamionu nepil alkohol, ani nebyl pod vlivem drog

Policisté zatím mají výsledky testů u řidiče kamionu. „Orientační dechová zkouška na alkohol i orientační test na omamné a psychotropní látky byly u řidiče nákladního vozidla negativní,“ dodává mluvčí. 

Její kolegové v případu prověřují podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Zatím ale nikoho neobvinili.

„Nehoda je nadále v šetření a probíhají další úkony trestního řízení. S ohledem na to, že se jedná o tragickou a pro pozůstalé velmi citlivou dopravní nehodu, nebudeme k ní sdělovat žádné bližší informace,“ podotýká Urbánková.