Snímek z nehody vozu audi mezi obcemi Sudkov a Dolní Studénky na Šumpersku z neděle 10. dubna 2016. Řidič zde zřejmě v zatáčce dostal smyk | foto: Policie ČR

Kusy audi se po smyku rozletěly po poli, těžce zraněný řidič vypadl

  • 55
V bezvědomí a na umělé plicní ventilaci převezli záchranáři do nemocnice muže, který boural na Šumpersku. S audi vylétl zřejmě kvůli vysoké rychlosti ze zatáčky, auto se na poli několikrát převrátilo a dvaačtyřicetiletý muž z něj vypadl ven.

Vrak auta našli lidé na poli u silnice mezi obcemi Sudkov a Dolní Studénky. Dvaačtyřicetiletý muž ze Šumperka tam boural v neděli kolem desáté hodiny večer.

„S vozem značky Audi jel pravděpodobně ze Sudkova na Dolní Studénky. Zřejmě v důsledku nepřiměřené rychlosti při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk, který nezvládl. Vozidlo vyjelo do pole, kde se několikrát převrátilo přes bok a střechu, přičemž řidič vypadl ven,“ popisuje policejní mluvčí Marie Šafářová.

Na místě zasahovali záchranáři ze Zábřehu, tělo těžce zraněného muže našli nedaleko od auta.

„Po ošetření jej v bezvědomí a na umělé plicní ventilaci převezli do traumacentra olomoucké fakultní nemocnice,“ doplňuje mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

Zda byl řidič při jízdě pod vlivem alkoholu, není prozatím jasné. Dechová zkouška nebyla možná kvůli jeho vážnému stavu. Ukáží to tak až výsledky rozboru krve.

„Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na zhruba 250 tisíc korun. Okolnosti nehody dál vyšetřujeme,“ uzavírá mluvčí Šafářová.