Řidiče v Lošticích na Šumpersku v příkopu zastavil až náraz do betonového mostku. (11. července 2016) | foto: Policie ČR

Sloupek ani lano muže při jízdě příkopem nezastavilo. Beton už ano

  • 10
V Lošticích na Šumpersku sjel řidič ze silnice a prodíral se příkopem. Nezastavil ho sloupek ani ocelové lano, zarazil se až o mostek. Muž, jemuž policisté naměřili téměř půl promile alkoholu v dechu, skončil v nemocnici.

Do příkopu v Olomoucké ulici v Lošticích vjel devětapadesátiletý řidič s Renaultem Clio v pondělí krátce před desátou hodinou dopoledne.

„Jel ve směru z centra města na obec Palonín. Ze zatím přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a vyjel mimo silnici vpravo do travnatého příkopu,“ popisuje policejní mluvčí Marie Šafářová.

Při jízdě mimo silnici mužovo auto postupně narazilo do směrového sloupku, poté do kotevního lana sloupu veřejného osvětlení a elektrického vedení a nakonec do betonového mostku.

„U řidiče byla provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem, a to 0,41 promile alkoholu v dechu. Opakovaným měřením byla naměřena hodnota 0,42 promile,“ přiblížila mluvčí.

Řidič se při havárii zranil, skončil v olomoucké fakultní nemocnici. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 41 tisíc korun.

„Z toho třicet tisíc korun na vozidle, tisíc korun na směrovém sloupku, pět tisíc korun na kotevním laně a pět tisíc korun na betonovém mostku,“ dodala Šafářová. Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje.