Snímek z nehody historického motocyklu IMZ-Ural mezi obcemi Okluky a Malé Hradisko na Prostějovsku. (2. srpna 2020) | foto: Policie ČR

Řidič historické motorky se sajdkárou vjel do cesty autu

  • 5
Přes sto tisíc korun se o víkendu vyšplhala škoda po nehodě historického motocyklu značky IMZ-Ural. Třiašedesátiletý muž s ním boural na Prostějovsku, v prudké zatáčce přejel částečně do protisměru, kde se srazil s autem. Řidič motorky skončil v olomoucké nemocnici, za svůj přestupek dostal pokutu.

Nehoda se stala v neděli po poledni. Třiašedesátiletý muž cestoval s historickým strojem IMZ-Ural po silnici mezi obcemi Okluky a Malé Hradisko na Prostějovsku. Jel ovšem příliš rychle.

„Asi pět set metrů před obcí Malé Hradisko v prudké pravotočivé zatáčce přejel částečně do protisměru,“ podotkl policejní tiskový mluvčí František Kořínek.

V protisměru jelo ovšem ve stejné chvíli osobní auto. Jeho osmadvacetiletý řidič už podle policie neměl šanci zabránit srážce.

Motocyklista  skončil v olomoucké fakultní nemocnici, nikdo jiný zraněn nebyl.

„Výše škody byla předběžně vyčíslena na 110 tisíc korun,“ doplnil Kořínek. Alkohol ani jeden z řidičů podle dechových zkoušek nepil.

„Přestupek řidiče motocyklu pak policisté vyřešili na místě uložením pokuty,“ dodal mluvčí.