ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Mladý řidič nejspíše přehlédl motorkáře. Ten střet nepřežil

  • 95
Vážná dopravní nehoda se stala v pátek po desáté hodině večerní na Prostějovsku. Devatenáctiletý řidič začal předjíždět a nejspíš přehlédl v protisměru jedoucího mladíka na motorce. Následnou srážku osmnáctiletý motorkář nepřežil.

„K vážné dopravní nehodě došlo mezi obcemi Roztání a Otinoves. Mladý 19letý řidič vozidla Škoda Octavia jel ve směru na Otinoves a po projetí mírné levotočivé zatáčky začal na přímém úseku silnice předjíždět před sebou jedoucí auta a přitom pravděpodobně přehlédl v protisměru jedoucí motocykl, který řídil 18letý mladík,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Potom se vozidlo střetlo s motocyklem. Řidič motocyklu na místě způsobeným zraněním podlehl. U řidiče škodovky byla provedena dechová zkouška na možnou přítomnost alkoholu, která byla negativní. Stejný výsledek měl i orientační test na návykové látky. 

„U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Majetková škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Tato tragická nehoda, při které vyhasl život mladého řidiče je nadále v šetření, stejně tak i její příčina a další okolnosti, které k ní vedly,“ dodala Miluše Zajícová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz