Hasiči chytali po nehodě přívěsného vozíku na D46 u Bystročic dva koně..

Hasiči chytali po nehodě přívěsného vozíku na D46 u Bystročic dva koně.. | foto: Hasiči Olomouckého kraje

Hasiči chytali koně, kteří po nehodě utekli z vozíku. Na D46 jsou kolony

  • 10
Nehoda auta, které v přívěsném vozíku převáželo dva koně, uzavřela ráno dálnici D46 mezi Olomoucí a Olšany u Prostějova ve směru na Vyškov. Na místě zasahovali záchranáři a tvořily se tam kolony. Doprava vede jen jedním pruhem.

Dálnice byla na 34. kilometru ve směru na Brno uzavřena kolem 6.15. Krátce po 7.30  byl provoz umožněn jedním jízdním pruhem, ale na místě se ve směru od Olomouce tvoří kolony.

„Probíhají záchranné a vyprošťovací práce,“ uvedla krátce po nehodě  policie na svém dopravním webu.

Podle hasičů se jedná o kuriózní nehodu. „Havaroval osobní vůz s přívěsem na převoz koní. Dva byli uvnitř a po nehodě utekli na dálnici,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Hasiči oba koníky pomáhali jejích majitelům chytit. „Hasiči je odchytli a bezpečně přemístili za svodidla. Přivolali jsme veterináře, aby je prohlédnul a zhodnotil jejich stav,“ popsala mluvčí s tím, že jinak nebyl nikdo zraněný.

„Bude se řešit náhradní doprava pro zvířata a odtah poškozeného přívěsu,“ dodala ČTK Balážová. 

„Pomocí technického speciálu s hydraulickou rukou jsme přívěs vrátili na kola a přesunuli do levého jízdního pruhu tak, aby se uvolnila část komunikace pro dopravu. Ta byla po dobu zásahu uzavřená,“ upřesnila mluvčí hasičů.

Podle zástupců Ředitelství silnic a dálnic Olomouckého kraje byl na D46 ve směru na Brno zprovozněn jeden jízdní pruh.

„Od Olomouce je nutné počítat s kolonou vozidel, protože na kilometru 34,1 probíhá došetřování ranní nehody,“ napsali na svém twitterovém účtu s tím, že dálnice D46 byla uzavřena mezi Olomoucí a Olšanami u Prostějova.