(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Hromotluk dvě hodiny mlátil hosta baru, barman dělal jakoby nic

  • 7
S obličejem plným modřin i krvácejících ran opouštěl mladý návštěvník v noci na středu jeden z přerovských barů. Kvůli "špatné" volbě písní na jukeboxu si ho podal o poznání mohutnější host. Mlátil do něj pěstí, pak mu s kumpánem dvě hodiny bránili v odchodu.

Prostřednictvím linky 156 si napadený sám přivolal pomoc. Strážníci ho našli sedět opodál silně zakrváceného a s poraněnou tváří.

K újmě podle všeho přišel kvůli svému hudebnímu vkusu. "Jeho výběr skladeb v jukeboxu se nelíbil jednomu z hostů. Tento muž k poškozenému přišel, sdělil mu, co si o jeho muzice myslí, a pak jej několikrát udeřit pěstí do obličeje," vylíčil zástupce ředitele přerovských strážníků Miroslav Komínek.

Když útočník ztratil zájem a odešel se bavit s kamarádem, rozhodl se napadený z baru "vypařit".

Hromotluk mu však zastoupil cestu a spolu s kumpánem jej další dvě hodiny proti jeho vůli násilím drželi v baru a tyranizovali ho. Muž v této době schytal další rány a kopance.

Dvě hlídky strážníků se spolu s obětí vrátily do baru, kde dotyčný na oba pachatele ukázal.

V celé události sehrál roli také vypitý alkohol. "Muži se k útokům přiznali, ale nebyli schopni vysvětlit důvody, které je k tomu vedly. Zarážející je, že barman byl celou dobu přítomen a útoky viděl. Vše považoval za soukromou záležitost a ani během několikahodinového napadání nezavolal na policii pro pomoc," podivoval se Komínek.

Strážníci oba agresory zadrželi a předali přivolaným policistům. Napadeného převezla sanitka do nemocnice k ošetření.