Na lávce přes Bečvu hořely kabely, centrum Přerova bylo bez proudu

  • 2
Na lávce u Loděnice v Přerově hořely v pátek ráno kabely. Kvůli vysokému napětí museli hasiči od proudu odpojit centrum města. Teprve potom mohli zasáhnout. V mostní konstrukci v Bezručově ulici přitom hořelo už podruhé.

K požáru vedení vysokého napětí hasiči vyrazili po deváté hodině ranní.

"Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří na stejném místě jako v květnu 2012. Vzhledem k tomu, že vedení vysokého napětí v mostní konstrukci bylo stále pod elektrickým proudem, začali hasiči ochlazovat okolí," řekla tisková mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Podle ní pak se samotným hašením začali až ve chvíli, kdy energetika vypnula přívod elektřiny. Požár se snažili uhasit ze spodní části lávky a současně i shora.

"Hasiči rozřezali chráničky vysokého napětí a hasební látku aplikovali přímo do nich," podotkla mluvčí.

Přerovská radnice vyhlásila informace o požáru obyvatelům města prostřednictvím místního rozhlasu.

"Lávka byla pro veřejnost uzavřena. O celé události byli informování pracovníci životního prostředí a vodoprávního úřadu," dodala Hacsiková.

Právě do vody se totiž dostaly nečistoty, které při požáru vznikly. "Osm set metrů od místa události hasiči postavili dvě norné stěny a začali zachytávat a jímat odpad a další nečistoty vznikající v důsledku požáru," vysvětlila mluvčí.

Výši škody ani příčina vzniku požáru zatím nejsou známy, v roce 2012 však obdobný požár způsobil škodu jeden a půl milionu korun.