Ve Velkých Kuněticích na Jesenicku shořela při požáru stodola do základů, na vedlejším domě praskala žárem okna.

Ve Velkých Kuněticích na Jesenicku shořela při požáru stodola do základů, na vedlejším domě praskala žárem okna. | foto: Policie ČR

Na Jesenicku shořela stodola, žárem popraskala okna vedlejšího domu

  • 0
Několik hasičských jednotek muselo v úterý v noci zasahovat u hořící stodoly ve Velkých Kuněticích na Jesenicku. Stavení nakonec shořelo do základů, před ohněm však hasiči zachránili vedle stojící rodinný dům. Žár z hořící stodoly byl přitom tak silný, že na domě kvůli němu popraskala okna.

Stodola začala hořet kolem třetí ráno a hasit ji vyrazili hasiči z Velkých Kunětic, Jeseníku, České Vsi a Mikulovic.

"Stodolu ani věci v ní se již zachránit nepodařilo, podařilo se však ochránit rodinný dům, který stál v její těsné blízkosti. Na domě přitom žárem popraskaly okenní tabule," popsal jesenický policejní mluvčí Jiří Černěnko.

Škoda na stodole byla vyčíslena na 150 tisíc korun, uvnitř totiž mimo jiné shořelo šest letních pneumatik, řetězová pila, křovinořez, sekačka na travu a vybavení dílny. V přilehlé kůlně pak lehlo popelem palivové dříví za zhruba dvacet tisíc.

"Celkově napáchal ohnivý živel škodu za 220 tisíc. Zda byla příčinou požáru závada na elektroinstalaci, nedbalost nebo úmyslné zapálení, se stále vyšetřuje," uvedl Černěnko.