ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Prostějovské muzeum lidem nabídne po uvolnění restrikcí komentované výstavy

  • 1
Prostějovské muzeum využilo lockdown k rozšíření nabídky a pro návštěvníky do budoucna připravilo komentované prohlídky výstavními sály. Průvodcovská činnost ve zdejším muzeu doposud chyběla.

Pracovníci Muzea a galerie v Prostějově nabídnou výklad k výstavám pro jednotlivce i skupiny, ale například i turistické informace o Prostějově.

„Zatím byl výklad pouze pro skupiny a vedl ho odborný pracovník muzea. Teď jsou informace o výstavě určené pro všechny návštěvníky, kteří do muzea přijdou a budou o ně mít zájem. Turisté však budou moci získat informace také o městě, jeho historii nebo zajímavostech,“ řekla mluvčí Muzea a galerie v Prostějově Petra Pášová. 

Služba vznikla ve spolupráci s turistickým centrem města Prostějova, zájemci tak budou mít k dispozici také mapy, letáky nebo brožury.

„Nechceme turistické služby magistrátu suplovat, naopak máme v plánu je doplnit, a to zejména o víkendu, kdy je radnice zavřená,“ poznamenala Pášová. Novinkou je i možnost zaregistrovat se do elektronického systému, díky kterému se návštěvníci včas dozvědí o novinkách a chystaných výstavách.

Muzeum je nyní kvůli protiepidemickým opatřením zavřené. První nová výstava letošního roku připomíná život a dílo J. A. Komenského. V prostorách galerie Špalíček v centru města by po uvolnění restrikcí měla být k vidění i v průběhu jara letošního roku.