Muž neměl na útratu, tak dal do zástavy šaty a pro peníze vyrazil nahý

  • 97
Neobvyklou situaci museli řešit přerovští strážníci. Vyjížděli k hlášení o muži, který prochází městem zcela nahý. Ukázalo se, že oblečení dal v jedné z místních restaurací do zástavy a poté vyrazil bez jakýchkoliv svršků pro peníze.

Naháče pochodujícího městem nahlásilo strážníkům prostřednictvím linky 156 postupně šest lidí.

„Na místo vyjela motohlídka a oko kamerového systému během chvíle našlo nahého muže, jak vesele kráčí po chodníku a telefonuje,“ uvedl zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

„Strážníkům poté muž řekl, že šaty dobrovolně nechal jako zástavu v jedné restauraci a do jiné vyrazil získat peníze na uhrazení dluhu. Nakonec dluh uhradil a oblékl se, čímž uklidnil velkou část chodců i řidičů,“ dodal Komínek.

Procházka nalehko ovšem podle něj může mít pro muže ještě nepříjemnou dohru. Policisté totiž nyní zkoumají, zda se muž dopustil trestného činu.

Podobnou situaci se svlečeným člověkem v ulicích řešili v regionu před měsícem také olomoučtí strážníci. V noci zasahovali u polonahé ženy, která se na ulici snažila zabalit do papírů stržených z billboardu. Ukázalo se, že se na ulici ocitla bez svršků následkem vyhrocené partnerské rozepře (psali jsme zde).