Přerovští policisté vyšetřují konflikt mezi dvěma psy a vzápětí i jejich majiteli. Na začátku stálo napadení pudla volně pobíhajícím psem. (ilustrační snímek)

Přerovští policisté vyšetřují konflikt mezi dvěma psy a vzápětí i jejich majiteli. Na začátku stálo napadení pudla volně pobíhajícím psem. (ilustrační snímek) | foto: Dan Materna, MAFRA

Muž bránil svého pudla před útočícím psem, jeho majitel je oba napadl

  • 22
Přerovští policisté vyšetřují od čtvrtka konflikt mezi dvěma psy a následně i jejich majiteli. Jeden pes totiž napadl druhého a když ho jeho majitel bránil, zaútočil i přítomný vlastník volně pobíhajícího zvířete. Napadený i jeho pudl skončili v péči lékařů.

Konflikt se odehrál krátce po poledni v Tyršově ulici, kde devětapadesátiletý muž venčil svého pudla.

"Toho ale napadl volně pobíhající pes zatím nezjištěné rasy. Majitel pudla se snažil jeho útočení zabránit, a tak cizího psa odstrčil nohou," uvedla přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

"Na to zareagoval majitel volně pobíhajícího psa, který pudla odkopl do vzdálenosti několika metrů, poté muže chytil jednou rukou pod krkem a druhou rukou sevřenou v pěst směřoval na jeho obličej. Nakonec pak majitele pudla několikrát udeřil vodítkem do zad a vzápětí z místa odešel," dodala.

Napadený muž skončil v péči lékaře, jeho pudl na veterinární klinice se zhmožděnou nohou, jejíž hojení si podle zprávy veterináře zřejmě vyžádá delší dobu.

Policisté nyní po majiteli útočícího psa pátrají, případ zatím vyšetřují jako trestný čin výtržnictví, za který případně viníkovi hrozí až dvouleté vězení.